Kroegen

in Maastricht

KROEGEN in MAASTRICHT

Maastricht heeft de grootste eetcafédichtheid van heel Nederland; het is bijna ondoenlijk om alle mogelijkheden te beschrijven. Dus let op! Dit is slechts een zeer kleine selectie uit het totale aanbod.
Voor een goedkope studentenhap kun je uitgebreid terecht in de Platielstraat. De meeste eetcafeetjes hier zijn knus en goedkoop. Bijvoorbeeld eetcafé De Twee Heeren, Falstaff, C’est La Vie of de Dikke Dragonder. Iets groter en iets meer restaurant dan kroeg is de Clinique, maar ook deze gelegenheid is niet duur. De woensdagavond is dé studentenstapavond van Maastricht. In de Platielstraat kun je lekker blijven hangen na het eten, want de meeste eetcafeetjes veranderen na tienen in een stampvolle kroeg. Op het Vrijthof kun je onder andere eten bij Perroen en De Momus.

Houd je van kaarslicht en wil je niet tussen veel studenten zitten, dan kun je naar Den Ingel. Net iets luxer dan een gemiddeld studenteneetcafé en het staat er bomvol kaarsjes. Misschien iets voor als je ouders langskomen of je romantisch met je vriend(in) uit eten wilt.

Drinken

Maastricht heeft heel erg veel uitgaansgelegenheden. Op Het Vrijthof vind je waarschijnlijk de bekendste. Grand Café De Perroen bijvoorbeeld, op nummer 34-35, bestaat uit twee delen. Beneden is het een gezellige (rood)bruine studentenkroeg en boven een modern café. Daarnaast zijn er rond de Markt en op het Onze Lieve Vrouweplein veel cafés. Charlemange is een kroeg waar je ook heerlijk kunt eten. En ze hebben er Ridder en Wieckse Witte van de tap. Op de Markt vind je Le Printemps, een drukbezocht café dat tot diep in de nacht open is. Ook in de Alla for Students in de Leliestraat (zijstraat van de Platielstraat) kun je de hele nacht doorfeesten.
Als je tegen 05.00 uur Le Printemps of De Alla uit komt rollen, kun je naar D’n Dolle Dries, want dan gaat deze kroeg juist open! ‘t Knijpke wordt ook druk bezocht door jongeren. Er is altijd wat te doen.

Swingen

Als je wilt dansen in Maastricht moet je, net als voor de kroegen, rondom het Vrijthof, de Markt en het Onze Lieve Vrouweplein zijn. In veel cafés gaat rond de klok van 23.00 uur de muziek wat harder en kan er worden gedanst en gefeest. Bijvoorbeeld bij De Kadans aan de Kesselskade. Vier dagen per week kun je vanaf 23.00 uur in de danskelder genieten van disco, soul, acid jazz, mellow en ambient. En je hoeft je hier niet te haasten want op donderdag, vrijdag en zaterdag sluiten de deuren pas om 05.00 uur. De bekendste dansgelegenheid in Maastricht is echter Nightlive, een tot disco omgebouwde kerk waar onder meer r&b, trance en house wordt gedraaid. Backstage, aan de rand van het centrum, is voor liefhebbers van alternatieve muziek.

Tip: Zoek eens naar een café in de kleine straatjes achter de bekende plekken. Hier komen minder toeristen en de sfeer is ook anders!

bron: www.schoolweb.nl